Razlika između inačica stranice »Život«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodano 188 bajtova ,  prije 6 godina
m
* "Sjedimo li u barci koja se kreće i gledamo nekakav predmet u barci, nećemo primijetiti da se krećemo. Gledamo li nešto izvan barke, nešto što se ne miče, recimo obalu, odmah primjećujemo da se krećemo. Tako je i životu. Kad svi [[ljudi]] žive onako kako ne treba, to nitko ne primjećuje, ali neka se samo jedan čovjek urazumi i počne živjeti prema [[vjera|Božjoj]] volji, odmah će postati očito kako loše postupaju ostali. I zato ga ostali progone." ~ [[Lav Tolstoj|Tolstoj]], ''Krug čitanja /[[Pascal]]/''
* "Sjedimo tako jedan nasuprot drugog, Kac i ja, dva vojnika u otrcanim kaputima i usred noći pečemo gusku. Mnogo ne govorimo, ali smo puni pažnje, nježnije no što je mogu zamisliti među ljubavnicima. Mi smo dva čovjeka, dvije sićušne iskre života. Napolju je noć i krug smrti." ~ [[Erich Maria Remarque|Remarque]], ''Na zapadu ništa novo'' (1929.)
* "Spomenite se: da ste iz ništa došli, da se u ništa vraćate, i da ništa nije dragocjenije od života koji u trajno naslijeđe ostavljate svijetu." ~ [[Enes Kišević]], ''Oporuka''
* "Strah od ljubavi jednak je strahu od života, a oni koji se boje života, već su napola mrtvi." ~ [[Bertrand Russell|Russell]], ''Marriage and Morals'' (1929.)
* "Stvarni život je za većinu ljudi vječni kompromis između idealnog i mogućega." ~ [[Bertrand Russell|Russell]], ''The Study of Mathematics'' (1902.)
8.804

uređivanja

Navigacijski izbornik