Razlika između inačica stranice »Stjepan Radić«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
dopuna
m (Bot: removing existed iw links in Wikidata)
(dopuna)
 
== Naveden izvor ==
* "Vjera u Boga i seljačka sloga!"
** Od 1904. geslo [[:w:HSS|HSS-a]]<ref>[http://www.glas-koncila.hr/portal.html?catID=2&conID=32408&act=view www.glas-koncila.hr], ''"Biskup je u homiliji podsjetio kako je ovaj dan upravo i rođendan braće Radić, Antuna koji je bio književnik, filolog, prosvjetitelj hrvatskih seljaka, narodni zastupnik u Saboru i prosvjetni djelatnik, i Stjepana, političara, pisca, narodnog zastupnika u Hrvatskom saboru i hrvatskog mučenika. Obojica su zajedno osnovala Hrvatsku seljačku stranku koja je za svoje geslo od samoga početka 1904. godine uzela riječi: "Vjera u Boga i seljačka sloga!"'', objavljeno 11. lipnja 2013., pristupljeno 13. siječnja 2016.</ref>
* "Braćo! Mi nemamo posla s državnicima koji osjećaju duh naroda za sobom, već sa državnicima koji se oslanjaju na oštricu bajunete, i neka se oslone do kraja, vidjet ćete što će biti."
** Govor na zagrebačkim borongajskim livadama, 15. 4. 1923.
* "Znamo, da Atena bijaše demokratska, a Sparta aristokratska. Tako učimo u školi, jer se tako uistinu i čini, dok se ne sjetimo, da je i Atena imala svoje [[Ropstvo|robove]], baš kao i Sparta svoje helote."
 
== Vanjske povezniceIzvori ==
 
{{izvori}}
 
{{Wikipedija-stavka}}

Navigacijski izbornik