Prijeđi na sadržaj

Herbert Madinger: razlika između inačica

Dodano 237 bajtova ,  prije 3 godine
m
Redak 6:
* "Sebeljubivi čovjek gluh je i slijep za Božje inspiracije ovozemaljski je čovjek odveć krut u svojoj samovolji, on ne dopušta da njima upravlja dašak Božjeg života. Nasuprot tomu, on većinom bježi od Božjeg nagovora, koji se želi obratiti njegovu srcu. Dašak života možeš primiti samo tada, kada se otvoriš za Božju volju. Ako dakle kažeš kao Marija: Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj. (Lk, 1, 38)" (str. 23)
* "Snage našeg vremena ne dolaze "odozgo"! To su snage bez korijena, površne snage, sebične snage, snage bez Boga. Nedostaje im put u dubinu, u dubinu uviđanja i usidravanja u Boga." (str. 26)
* "Jer gdje je Bog istisnut, nastupaju idoli, demoni, samoobožavanje, besmisleni život, iluzije, svijet privida, ništavnost i perverzije, razuzdanost i usamljenost, dok na kraju mržnja prema svemu ne dovede do propasti..." (str. 30)
* "Tko ima uspjeha, taj nalazi priznanje u svijetu. Ali uspješni ljudi često idu preko leševa, a inače ničemu ne pridonose. Bog te neće pitati za tvoje uspjehe, nego za tvoje smilovanje." (str. 88)
534

uređivanja