Razlika između inačica stranice »Mir«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodano 316 bajtova ,  prije 2 godine
bez sažetka
* "Mir u diktaturi je priprema za [[rat]]. Što duža i gora [[diktatura]], to je vise akumulirane negativne energije, to je vise krvi i zla poslije. Radilo se o Titu ili Sadamu, isto je. I nisu krivi oni koji sruse diktatora i poslije se trude umanjiti [[zlo]] koje se javlja snagom fizičkih zakona nego oni koji su omogućili i šutnjom produžili trajnost diktatoru. Isto vrijedi i za Jugoslaviju poslije Tita i za Irak poslije Sadama." ~ [[Slobodan Praljak]]
 
* "Ne postoji dobar [[rat]] i loš mir." ~ [[Benjamin Franklin]], pismo Josiahu Quincyju (1783.)
 
* "Ovo nije mir. Ovo je [[primirje]] na dvadeset godina." ~ [[Ferdinand Foch]], nakon potpisivanja Versajskog ugovora, Paul Reynaud: ''Memoires'' (1963.), vol. 2, p. 457.
 
* "Postoji samo jedan [[Bog]], Bog [[ljubav]]i, mira i [[milosrđe|milosrđa]], a ne postoji Bog [[nasilje|nasilja]] i [[rat]]a." ~ [[Helmut Kraetzl]]<ref>Brošura Jubilej Milosrđa 8. prosinca 2015. - 20. studenoga 2016., Kršćanska sadašnjost, 2015.</ref>
* "Unutrašnji mir je ključ: ako imaš unutrašnji mir, vanjski problemi neće utjecati na tvoj duboki osjećaj mira i spokojstva." ~ [[Tenzin Gyatso, XIV. Dalaj Lama|Dalaj Lama]], govor prilikom dobivanja Nobelove nagrade za mir (1989.)
 
* "[[Unutarnji mir|Unutrašnji mir]] je ključ: ako imaš unutrašnji mir, vanjski problemi neće utjecati na tvoj duboki osjećaj mira i spokojstva[[spokoj]]stva." ~ [[Tenzin Gyatso, XIV. Dalaj Lama|Dalaj Lama]], govor prilikom dobivanja Nobelove nagrade za mir (1989.)
 
== Nenaveden izvor ==
 
* "Takozvani mir zapravo je razdoblje između dva [[rat]]a." ~ [[Lu Xun]]
 
== Izvori ==
{{izvori}}
 
[[Kategorija:Politika]]
101

uređivanje

Navigacijski izbornik