Wikicitat:Pisarnica

Izvor: Wikicitat
''Skoči'' na: orijentacija, traži

Dobrodošli u Pisarnicu, portal zajednice hrvatskoga Wikicitata. Na ovoj stranici svi suradnici slobodno mogu postavljati tehnička pitanja ili pitanja o Wikicitatu, pisati komentare, molbe i prijedloge te diskutirati o Wikicitatu i iznositi nove ideje.

Ovdje će također biti iznesene obavijesti o radu Wikicitata i ostalih wiki-projekata, kao i o glasovanjima i prijedlozima.

Ukoliko postavite pitanje na portalu odgovor će stići nakon nekog vremena. Ako želite brži odgovor pitanje možete postaviti na IRC-u, serveru freenode, kanalu wikipedia-hr (službenom kanalu hr.wikipedije gdje će vam svatko od suradnika wikipedije rado odgovoriti). Pitanja o Wikicitatu i ostalome možete postaviti i administratorima Wikicitata (Popis administratora).


Foreign languages - Talk page for users speaking foreign languages

Arhiv: od travnja 2007. do veljače 2008.   •   do siječnja 2013.

Pitanje[uredi]

Gledam što piše na vrh stranice prije nego se snimi na wikipediji i na citatu: na wiki je jedna rečenica crvenom bojom "Ne zaboravite da je ovo samo pregled kako će stranica izgledati i da promjene još nisu snimljene!" Ovdje je tekst dosta dulji (4 retka) i ima uskličnik u žutome krugu. Zanima me što mislite što je bolje, jedna rečenica kao na wiki, ili 4 retka i uskličnik kao ovdje?

S jedne strane ovo je u redu za nove suradnike, ali bojim se da nakon nekog vremena ovo malo "tuče" u oči stare suradnike. S druge strane, ako mislite da je ovako bolje, možda treba dopuniti istu poruku i na hr wiki? SpeedyGonsales 01:01, 14. siječnja 2013. (CET)

Moje je mišljenje da je ovo na wikiquote je bolje, kada se navikneš ne tuče više toliko. To ti je isto kada si naviknut na znakove upozorenja, bolje je upozori i da si vidljiv nego da se kasnije kaže nisam znao. Zato bi bilo dobro da se na wikipediji napravi ista stvar! Vodomar (razgovor) 03:07, 14. siječnja 2013. (CET)
Kao što piše Vodomar, ni mene ne smeta, navikla sam se, a ovo je Wikicitatova posebnost u odnosu na našu Wikipediju. No s druge strane, ne znam bi li trebala tolika količina teksta za Wikipediju, jer tamo su mnogi članci značajno veći i svako učitavanje viška podataka usporava. Također od kad su nam promijenili izgled sa zadanog monobooka na vector prostor se iznad okvira za uređivanje nepotrebno povećao na nekoliko redova što ni nakon oblikovanja .js-a nisam dovela na prijašnje minimalističko zaglavlje kakvo imam i dalje na de:wiki. --Roberta F. (razgovor) 10:45, 14. siječnja 2013. (CET)

Instrumental[uredi]

[1] Meni se čini da je suradnikova primjedba na mjestu, ali nije uvažena. Chvrka (razgovor) 14:12, 16. svibnja 2013. (CEST)

Kao na hrvatskoj Wikipediji, riješeno je i ovdje. --Roberta F. (razgovor) 13:26, 27. svibnja 2013. (CEST)

Nenaveden izvor[uredi]

I još jedna sitnica. Predlažem da se u smjernice stavi kako je bolje koristiti podnaslov Bez naznačenog izvora umjesto podnaslova Nenaveden izvor, praktičnosti radi jer nenaveden u brzom čitanju lako se zamjenjuje za naveden i obratno; trebala bi biti uočljivija razlika između ta dva podnaslova. Chvrka (razgovor) 16:59, 16. svibnja 2013. (CEST)

Dobar prijedlog. Ako ćemo ga prihvatiti, trebat će botom zamijeniti sve postojeće podnaslove na stranicama gdje se pojavljuje. --Roberta F. (razgovor) 13:26, 27. svibnja 2013. (CEST)

Predložak Izvori[uredi]

Na citatu nema one 'stvari' što poslaže izvore u stupce kada se doda |2 ili |3. Može li se to 'instalirati'? Chvrka (razgovor) 21:06, 25. svibnja 2013. (CEST)

Da. --Roberta F. (razgovor) 13:26, 27. svibnja 2013. (CEST)

Norveški književnici[uredi]

Predložio bih da se otvori grupa Norveški književnici, a tu bi spadali: Nini Roll Anker, Arne Garborg, Sigurd Hoel, Henrik Ibsen, Helge Krog, Barbra Ring, Sigrid Undset, Henrik Wergeland. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 22:28, 27. studenoga 2014. (CET)