Prijeđi na sadržaj

Wikicitat:Pisarnica/Pismohrana 1

Izvor: Wikicitat

Dobrodošli u Pisarnicu, portal zajednice hrvatskog Wikicitata. Na ovoj stranici svi suradnici slobodno mogu postavljati tehnička pitanja ili pitanja o Wikicitatu, pisati komentare, molbe i prijedloge te diskutirati o Wikicitatu i iznositi nove ideje.

Ovdje će također biti iznesene obavijesti o radu Wikicitata i ostalih wiki-projekata, kao i o glasanjima i prijedlozima.

Ukoliko postavite pitanje na portalu odgovor će stići nakon nekog vremena. Ako želite brži odgovor pitanje možete postaviti na IRC-u, serveru freenode, kanalu wikipedia-hr (službenom kanalu hr.wikipedije gdje će vam svatko od suradnika wikipedije rado odgovoriti). Pitanja o Wikicitatu i ostalome možete postaviti i administratorima Wikicitata (Popis administratora).

Pismohrana: od travnja 2007. do veljače 2008.   •   do siječnja 2013.   •   do listopada 2019.


Neprimjeren sadržaj - prijedlog brisanja

[uredi]

Evo, za svaki slučaj prijavljujem i ovdje - ova stranica ne odgovara sadržaju Wikicitata.--Modra 11:21, 5. srpnja 2007. (UTC)

Sorry ak griješim, ali nekako mi se čini da se članci baš i ne uređuju. NPR. Charles de Gaulle, prije 07.09. zadnje uređivanje 1.08, datum nastajanja. --Hrcko 16:15, 27. rujna 2007. (UTC)

A što bi to točno trebalo srediti u članku po tvom mišljenju? :)--Treecko 21:19, 27. rujna 2007. (UTC)

Sakarov-Sakarov

[uredi]

Mislim da je potrebno brisanje stranice Andrej Sakarov jer je bila krivo naslovljena, pa je sadržaj premješten na onu koja odgovara naslovu iz Wikipedije. --Modra 19:08, 8. srpnja 2007. (UTC)

Isto vrijedi i za ovu stranicu. :) --Modra 19:34, 8. srpnja 2007. (UTC)
Rješeno! ;) --Treecko 20:07, 8. srpnja 2007. (UTC)

Hura! I još! -- Vidi ovo - čini mi se da je netko pobrkao Wikipediju i Citate. :) --Modra 20:50, 8. srpnja 2007. (UTC)

Ovo već imamo pod ljubav, pa je nepotrebno kao posebna stranica. Isto predlažem brisanje. A sad kada sam vidjela taj članak, čini mi se da onda niti taj istaknuti podnaslov kojega imamo na ljubavi, nije citat, nego je to netko krenuo u definiranje. Da to ostavim tako, što misliš? Jer na Wiki je ljubav drugačije definirana. --Modra 16:52, 9. srpnja 2007. (UTC)
Za razmotriti - treba li nam ovo? Pitam se koliko će još citata biti na tu temu. A smjestila sam ga pod Dostojevskog, pa postoji.--Modra 18:56, 14. srpnja 2007. (UTC)
Istina, stranica je zbilja suvišna. Iako trenutačno ima mnogo stranica koje imaju po samo jedan citat, mnoge od njih imaju potencijala za nadopunjavanje. No ova nije imala nekog pretjeranog potencijala... :D Izbrisah. :)--Treecko 20:10, 14. srpnja 2007. (UTC)
Služi li ovo čemu? --Modra 22:38, 14. srpnja 2007. (UTC)

Sređivanje postojećih citata

[uredi]

Ljudi, treba nam podrobno (pro)ljetno čišćenje 'citata i to prema određenim pravilima (preuzeto s većih projekata). Molim sve trenutne suradnike da smjernice prouče i nastoje ih provoditi kako bismo stvorili urednu okolinu za buduće suradnike. Ja ću povremeno dodati još sadržaja u imenski prostor projekta. E.coli 12:16, 15. srpnja 2007. (UTC)

Ja sam za, i pridruzit cu ti se. Problem je jedino sto sam preselila i nesto su mi zeznuli s telefonskom linijom pa sam bez Interneta do daljnjega. Nije da sam odustala. Cim me pristekaju, evo i mene. --Modra 16:41, 18. srpnja 2007. (UTC)
Nema frke, mene ionako nije bilo jako dugooo... Dobar posao, samo za citate na tematskim stranicama (njih sam se prvo uhvatio) postoji pravilo da jedini imaju navodnike, a navode se abecednim redom po prezimenu autora. Ostalo besprijekorno. E.coli 08:25, 19. srpnja 2007. (UTC)
Pitanje: zašto je u članku Logika potrebno imati dvije poveznice na wikipediju? Ja sam uglavnom uklanjala kvadratić s pozivanjem na članak, obzirom da je u prvoj rečenici ista ta poveznica. --Modra 12:40, 27. srpnja 2007. (UTC)

Ne radi poveznica

[uredi]
zašto poveznica "Film" na lijevoj strani stranice ne radi (poveznica koja se nalazi u okviru "poveznice")--Aqua byte 12:24, 26. srpnja 2007. (UTC)
Sređeno. :)--Treecko 10:50, 27. srpnja 2007. (UTC)

Brisanje

[uredi]

Hellen Keller - tipfeler u naslovu, preusmjereno. --Modra 10:27, 8. kolovoza 2007. (UTC)

Betawiki: better support for your language in MediaWiki

[uredi]

Dear community. I am writing to you to promote a special wiki called Betawiki. This wiki facilitates the localisation (l10n) of the MediaWiki interface. You may have changed many messages here to use your language in the interface, but if you would log in to for example the English language Wiktionary, you would not be able to use the interface as well translated as here. Infact, of the 1798 messages in the core of MediaWiki, 1207 messages have been translated. Betawiki also supports the translation of messages of about 80 extensions, with almost 1000 messages.

If you wish to contribute to better support of your language in MediaWiki, as well as for many MediaWiki extensions, please visit Betawiki, create an account and request translator priviledges. You can see the current status of localisation of your language on meta and do not forget to get in touch with others that may already be working on your language on Betawiki.

If you have any further questions, please let me know on my talk page on Betawiki. We will try and assist you as much as possible, for example by importing all messages from a local wiki for you to start with, if you so desire.

You can also find us on the Freenode IRC network in the channel #mediawiki-i18n where we would be happy to help you get started.

Thank you very much for your attention and I do hope to see some of you on Betawiki soon! Cheers! Siebrand@Betawiki 09:48, 28. rujna 2007. (UTC)


Why?

[uredi]

Ja postavim poruku, a netko ima patološki poriv da je promjeni. Jer ja sam napisao: zašto nikog nema? A tu osvane nešto sasvim drugo. I da, hvala onome gore da je netko promjenio citat dana, a ne da ja idemu u knjižnicu i mjenjam citate jer drugima se neda. Puno pozdrava Treecku, koji se sjetio promjeniti citat. --Hrcko 15:41, 14. listopada 2007. (UTC)

Kad se moram živcirati da se iživciram do kraja. Zašto ne mogu uređivati glavnu stranicu. Ako mi već ne date dajte bar stavite poveznicu na Posebno:Statistics. I to uopće nerazumijem *?????????????????????????????????????????????????????' --Hrcko 10:24, 16. listopada 2007. (UTC) Problem je u tome da netko mjenja poruke! --Hrcko 10:24, 16. listopada 2007. (UTC)

U čemu je točno problem? :)--Treecko 16:14, 14. listopada 2007. (UTC)
Zamolio bih te da se ubuduće prestaneš iživljavati u Pisarnici na ovakav način, jer bi moglo doći do blokiranja. Normalno postavljanje pitanja, a zatim čekanje odgovora na isto bilo bi dovoljno, bez ovakvih histeričnih ispada. Dalje, premjestio sam ovu raspravu na dno, jer se nove poruke ostavljaju na dno Pisarnice (stranice za razgovor, stranice za razgovor o članku itd.), a ne na njen početak.
Glavnu sam stranicu ja zaštitio i sada ju mogu uređivati samo administratori. Ako pažljivo promotriš, glavna stranica svakog projekta zaštićena je radi sprječavanja vandalizama (kada bi bila otvorena svim suradnicima, vandalizmi bi bili učestali). Na ovaj je način to onemogućeno.--Treecko 15:29, 16. listopada 2007. (UTC)
Oprostite mr. Treecko ako sam vas uvrijedio, ali očito mislite da su svi ostali na wikicitatu koji nisu administratori (mene recimo nitko ne bi predložio za administratora jer imam 12 godina i ne vidim di je u mojim godinama problem) pripadaju spomenutom germanskom plemenu, vandalima, pa su onda neodgojeni i divlji. Ponovo MR. Treecko ISPRIČAVAM se ako sam vas uvrijedio. --Hrcko 17:15, 16. listopada 2007. (UTC)
Ne razumijem zašto ne stavite poveznicu na 195 s Posebno: Statistics
Sad me optužujete i za zajedljiva dobacivanja, ali evo, pokažite mi osobu koja će me s mojih 12 godina kandidirati za administratora, pa neću riječ reći. Dogovoreno? Hrcko
Osjećam se dobno diskriminiran, može mi netko pomoći, jel me suradnik Ante Perković na wikipediji naziva klincem. Pa što iako jesam. Hrcko

Povlačim sve svoje izjave -- Hrcko

Što Wikicitat jest

[uredi]

Oprostite na smetnji, ali možete li mi definirati "znamenite citate" iz stranice Wikicitat:O projektu Wikicitat. Naime, koliko shvaćam, Wikicitat bi bio zbirka aforizama i izjava tipa "Veni, vidi, vici" i sličnih općepoznatih citata za koje stvarno mislim da ovakav projekt nije potreban. I po čemu su to poslovice iz Jutarnjeg citati, i čiji citati? Shvaća li se ovaj projekt ozbiljno, koristi li se, i radi li se na njemu? Namjerava li ga se bolje povezati s Wikipedijom i namjerava li se proširiti opseg onoga što se može citirati jer ovako mi se čini da neće ići nikamo do daljnjega. Rosier 11:58, 15. veljače 2008. (UTC)