Prijeđi na sadržaj

Wikicitat:Opće odricanje od odgovornosti

Izvor: Wikicitat

WIKICITAT NE JAMČI VALJANOST

Wikicitat je internetska zbirka citata otvorenoga sadržaja koja funkcionira na temeljima volonterske i dobrovoljne suradnje pojedinaca i skupina pojedinaca, sa zajedničkim ciljem stvaranja izvora ljudskoga znanja. Ustrojstvo projekta omogućava svakoj osobi s vezom na internet i preglednikom World Wide Weba mijenjanje sadržaja enciklopedije citata. Molimo Vas, shvatite da nijedan podatak koji ovdje pronađete nije nužno provjerio stručnjak u području, niti ovdje prisutni mogu osigurati potpunu, točnu ili pouzdanu informaciju.

To ne znači da u Wikicitatu nećete pribaviti vrijednu i točnu informaciju, naprotiv, najčešće hoćete. Međutim, Wikicitat ne može jamčiti valjanost pronađenih informacija. Sadržaj članaka/stranica može u svakome trenutku biti izmijenjen, vandaliziran ili preinačen radnjom pojedinca čije mišljenje nije odraz znanja iz tog područja.

Nema formalnoga recenziranja sadržaja

[uredi]

Trenutačno radimo na načinima odabiranja i isticanja pouzdanih inačica članaka. Naša aktivna zajednica suradnica i suradnika pri praćenju i mijenjanju sadržaja rabi alate poput pohrane nedavnih promjena i novih stranica. No, Wikicitat se ne pregledava ujednačeno, a čitatelji se, iako mogu ispravljati pogreške, ne nalaze pod pravnom obvezom, pa informacije koje ovdje pročitate nemaju naznačeno jamstvo ispravnosti za bilo koju upotrebu. Čak i ravnopravno i nepristrano vrednovani ili izabrani članci zadržavaju vjerojatnost naknadnoga neprikladnog uređivanja.

Nijedan autor, suradnik, pokrovitelj, administrator, ili bilo koja osoba povezana s Wikiknjigama ni na koji način ne može biti odgovorna za pojavu netočne ili pogrdne informacije, ili za štetu koju ste Vi prouzročili korištenjem sadržaja ili internetske poveznice na tu informaciju.

Nema ugovora, licencija je ograničena

[uredi]

Molimo Vas, shvatite da doprinose u vidu informacija dajete slobodno, i pritom ne dolazi ni do kakava sporazuma između Vas i vlasnika ili korisnika stranica, vlasnika poslužitelja na kojima su informacije postavljene, pojedinih suradnika Wikicitata, administratora projekta, "sysopa" ili ikoga tko je na bilo koji način povezan s ovim ili nekim od sestrinskih projekata. Ta ista osoba ne može izravno odgovarati na Vaše optužbe. Dodijeljena Vam je ograničena licencija s pravom kopiranja cjelokupnoga sadržaja ovih stranica, no ona ne podrazumijeva niti dovodi do ugovorne ili izvanugovorne odgovornosti Wikicitata ili njegovih agenata, suradnika, članova, organizatora ili drugih korisnika.

Jedini pravni sporazum između Vas i Wikicitata u svezi s korištenjem ili mijenjanjem ovdje prisutnih podataka je GNU licencija za slobodnu dokumentaciju (GFDL); nijedan član Wikicitata nije odgovoran za promjene, preinake, modifikacije ili brisanje podataka koje ste dodali Wikicitatu ili ijednom drugom povezanom projektu.

Zaštitni znakovi

[uredi]

Zaštitni znakovi, zbirni i znakovi službe, patentna prava, prava identiteta ili slična spomenuta, korištena ili u člancima Wikicitata navedena prava, imovina su njihovih vlasnika. Njihova pojavnost na ovim stranicama ne znači da ih možete koristiti za svrhu drugačiju od iste ili slične informacijske namjene, a u skladu s namjerom autora enciklopedijskih članaka u skladu s dozvolom GFDL-a. Osim ako nije drugačije navedeno, siteovi Wikicitat i Wikimedia ne podržavaju niti su ni na koji način povezani s nositeljima tih prava, pa kao takav Wikicitat ne jamči pravo na korištenje inače zaštićene građe. Takvo ili slično nematerijalno vlasništvo koristite na vlastiti rizik.

Sudska nadležnost i propisnost sadržaja

[uredi]

Podatci objavljeni u Wikicitatu možda krše zakone države iz koje pregledate te podatke. Baza podataka Wikicitata nalazi se na poslužitelju u saveznoj državi Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama, te se održava u skladu s uputama o čuvanju koje pružaju mjesni i federalni američki zakoni. Zakonska regulativa u Vašoj zemlji možda ne štiti ili ne dopušta istu slobodu govora ili kopiranja. Wikicitat ne potiče kršenje zakona, niti se može smatrati odgovornim za zlodjela koja proizlaze iz vašeg povezivanja na ovu domenu, korištenja, reprodukcije ili objavljivanja informacija koje ovdje pronađete.

Savjet od neprofesionalaca

[uredi]

Ako trebate savjet u nekom području (medicina, pravo, financije, ili vezano uz određeni rizik), molimo potražite stručnjaka koji je licenciran, poznat ili prihvaćen u svom području. Za posebna odricanja pogledajte (na Wikipediji): Wikicitat:Korištenje na vlastiti rizik, Wikicitat:Wikicitat ne daje medicinske savjete i Wikicitat:Wikicitat ne daje pravne savjete.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste utrošili na čitanje ove stranice; nastavite uživati u blagodatima Wikicitata!