Wikicitat:Pisarnica/Pismohrana 2012

Izvor: Wikicitat

Dobro došli u Pisarnicu, portal zajednice hrvatskoga Wikicitata. Na ovoj stranici svi suradnici slobodno mogu postavljati tehnička pitanja ili pitanja o Wikicitatu, pisati komentare, molbe i prijedloge te diskutirati o Wikicitatu i iznositi nove ideje.

Ovdje će također biti iznesene obavijesti o radu Wikicitata i ostalih wiki-projekata, kao i o glasovanjima i prijedlozima.

Ukoliko postavite pitanje na portalu odgovor će stići nakon nekog vremena. Ako želite brži odgovor pitanje možete postaviti na IRC-u, serveru freenode, kanalu wikipedia-hr (službenom kanalu hr.wikipedije gdje će vam svatko od suradnika wikipedije rado odgovoriti). Pitanja o Wikicitatu i ostalome možete postaviti i administratorima Wikicitata (Popis administratora).


Foreign languages - Talk page for users speaking foreign languages

Pismohrana: od travnja 2007. do veljače 2008.   •   do siječnja 2013.   •   do listopada 2019.


Kategorija:Premjestiti u Wikicitat[uredi]

Premjestiti u Wikicitat: članci ili dio iz članaka za premjestit s Wikipedije na Wikicitat. --Dalibor Bosits © 18:42, 16. ožujka 2008. (UTC)

Zahtjev za privremeni sysop[uredi]

(Request for temp sysop access for 3 months: maintenance) Tražim sysop prava na 3 mjeseca za održavanje projekta i povremenog uklanjanja vandalizama. Thanks ;) --Dalibor Bosits © 19:17, 6. kolovoza 2008. (UTC)


Samo da pitam[uredi]

Tko ovdje uopće radi? Ja sam naišao na ovu stranicu i engleski projekt je odličan. Ovdje se ništa ne događa, ima 293 članka... Katastrofa... Mene bi bilo sram da ovdje radim...

Bot policy[uredi]

Hello. To facilitate steward granting of bot access, I suggest implementing the standard bot policy on this wiki. In particular, this policy allows stewards to automatically flag known interlanguage linking bots (if this page says that is acceptable), which form the vast majority of such requests. The policy also enables global bots on this wiki (if this page says that is acceptable), which are trusted bots that will be given bot access on every wiki that allows global bots.

This policy makes bot access requesting much easier for local users, operators, and stewards. To implement it we only need to create a redirect to this page from Project:Bot policy, and add a line at the top noting that it is used here. Please read the text at m:Bot policy before commenting. If you object, please say so; I hope to implement in one week if there is no objection, since it is particularly written to streamline bot requests on wikis with little or no community interested in bot access requests. Chtit draco 07:00, 18. svibnja 2009. (UTC)

We will think of it a bit. Idea is not bad per se, but it is usually a good idea if someone monitors/can monitor the bots. SpeedyGonsales 00:40, 19. svibnja 2009. (UTC)
Very well, so should I ask for a local bot flag for my bot? It would avoid the spamming of RC. Chtit draco 10:57, 21. svibnja 2009. (UTC)
Ask here if you still want bot status, and after 7 days if nothing strange arises I'll ask steward to grant you bot status. SpeedyGonsales 10:53, 2. lipnja 2009. (UTC)
Done :-) Chtit draco 07:26, 3. lipnja 2009. (UTC)

Wikimania Scholarships[uredi]

The call for applications for Wikimania Scholarships to attend Wikimania 2010 in Gdansk, Poland (July 9-11) is now open. The Wikimedia Foundation offers Scholarships to pay for selected individuals' round trip travel, accommodations, and registration at the conference. To apply, visit the Wikimania 2010 scholarships information page, click the secure link available there, and fill out the form to apply. For additional information, please visit the Scholarships information and FAQ pages:

Yours very truly, Cary Bass
Volunteer Coordinator
Wikimedia Foundation

Nova glavna stranica[uredi]

Pozdrav, molim prvog admina koji naiđe (i tako nema nikog drugog) da razmotri moj prijedlog novog izgleda glavne. Nalazi se ovdje. Prvo mi javite je li ok i tek ću tada dati završnu verziju. To zato što se a) pola koda mora postaviti na predloške Wikiprojekti i Izabrani citat, b) potrebno je preimenovati stranicu Citat dana u Izabrani citat (jer dakako, kad se Wikicitat već ne uređuje, nema smisla mijenjati izabrani svakog dana) i započeti neke podstranice. Da ne bude nejasnoće, planiram to sam odraditi :) Prednosti novog izgleda:

  • Više podataka, koji su jasno predstavljeni
  • Svježiji izgled
  • Manje koda itd. --StjepanG 20:12, 22. lipnja 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]


PROTIV - Trenutačna stranica mi se sviđa upravo takva kakva je. E.coli je napravio estetski prihvatljivu stranicu. Predložena stranica natrpana je podacima, ima istu sliku kao i francuski wikicitat, pretamne okvire i cijela stranica više nalikuje mnogobrojnim suradničkim stranicama nego nekoj glavnoj stranici projekta. Ne vidim prednosti ni svježi izgled. --Roberta F. 15:43, 1. srpnja 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Za ― Ono što je načinio StjepanG je svakako bolje od onoga što je sada Glavna stranica. Slika se može promijeniti, i to samo u nešto vrlo slično, to kažem kako bih naglasio da je slika savršena, kao s kakve novčanice. Možda kao prijedlog poboljšanja je načiniti nešto slično s našim ljudima s novčanica. -- Bugoslav 08:31, 6. kolovoza 2010. (CEST) --Bugoslav 07:21, 12. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Nedogovorene velike promjene[uredi]

Suradnik StjepanG je bez ikakvog dogovora krenuo mijenjati dosadašnje načine uređivanja na Wikicitatu. Ovakve velike promjene su se trebale prije dogovoriti i vidjeti jesu li uopće potrebne. Kopiranje jednog od načina uređivanja s engleskog wikicitata ne nalazim kao prednost koja mora biti obvezujuća što suradnik StjepanG želi nametnuti kao obvezu, mijenjajući svojevrsni uvodni tečaj i stvarajući predloške kao da su se suradnici s njime složili. To što se jednome suradniku sviđa (koji dosada nije stvarao sami sadržaj Wikicitata) ne mora značiti da svi nalaze kao olakšanje rada. Molim da suradnik prestane s "kozmetičkim izmjenama" jer nisu kozmetičke već preokretanje koncepta uređivanja. --Roberta F. 15:57, 1. srpnja 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

U svoju obranu: Uvijek sam sasvim otvoren za dogovor i kompromis, a točno da je bilo neodgovorno s moje strane što sam bez upozorenja krenuo u velike izmjene. Ipak, rukovodim se onim budite odvažni, a s obzirom na to koliko se malo Wikicitat uređuje, mislim da bi dugo trajalo neko glasanje ili sl. Možda biste trebali imati razumijevanja jer se wikiji, dopusti da podsjetim, stalno razvijaju, a stranice koje sam mijenjao nisu uređivane godinu do tri. Nadalje, stvarao sam i stranice pravog sadržaja Wikicitata, kategoriju Glazba.
Ja sam potpuno svjestan da ja ovdje ne krojim pravila i obveze. Stranice na kojima sam nešto označio obvezom, uređivao sam kao i sve druge: znajući da će to netko pročitati i po želji izmijeniti. Možda je to greška. Nisam siguran.
Jesu li sve izmjene potrebne? Ni u to sad više nisam siguran, pa ću proći sve svoje izmjene, neke vjerojatno poželjeti promijeniti itd. Predlažem da pričekaš da završim jednu svoju podstranicu gdje komentiram sve izmjene na stranici Stil, pa da onda dogovaramo. To bi za mene bilo najbolje rješenje: naći srednji put. Reci što ne valja, što promijeniti, ima li možda što dobro.
U ovim recima ne čitaj skrivenog značenja. Pozdrav, StjepanG 19:39, 31. srpnja 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]
Da, slogan počinje: "Budite ODVAŽNI!" i odmah nastavlja "… ali ne budite nesmotreni." Iako je općenito u redu biti odvažan u ažuriranju članaka, biti odvažan u ažuriranju ili stvaranju kategorija ili predložaka, pogotovo predložaka, često može biti jako loše. To je zato jer promjene kategorija - a još više promjene predložaka - mogu utjecati na velik broj stranica. U slučaju predložaka, promjena kôda na jednom predlošku koji se vrlo često rabi može uzrokovati probleme na Wikipedijinim serverima. (To je razlog zbog kojega su najčešće rabljeni predlošci zaštićeni od uređivanja.) Prije bilo kakve promjene na kategorijama i/ili predlošcima, obično vrijedi na stranici za razgovor ili relevantnim stranicama WikiProjekta o tome postaviti prijedlog. Prije svake veće reorganizacije zaista je pristojno savjetovati se s ostalim suradnicima koji na neki način sudjeluju u nekom projektu, a i sama Wikipedijina smjernica o tome govori, pa bi ju valjalo poštivati. --Roberta F. 17:36, 7. kolovoza 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]
Priznajem svoju grešku. Nisam napravio ravnotežu između odvažnosti i nesmotrenosti i upao u potonju. Tebe inače smatram jednim od većih autoriteta na hr.wiki radi velika iskustva, i bio bih glup kad ne bih uvažio mišljenje. Ali, mislim da iako sam pogriješio, svejedno imam pravo na izmjene na tim stranicama, ovaj put uz konzultiranje zajednice, odnosno bilo koga voljnog. Ponavljam svoj prijedlog i pitam je li on u redu: napravit ću nacrt izmjene važnih stranica koje sam mijenjao, ovaj put s manjim izmjenama nego prije i s obrazloženjima. Za stranicu Wikicitat:Stil takav je nacrt pri kraju, i na ovom ću mjestu pozvati na savjetovanje kad se dovrši. --StjepanG 15:27, 8. kolovoza 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Greška[uredi]

U brzini sam napravio vrlo glupu grešku, zbog koje se ispričavam. Umjesto da kategoriji dam ime Predlošci - Wikimedijini projekti, stavio sam Predlošci - Wikimedijini predlošci, pa molim nekog admina da kategoriju preimenuje.

Inače, dvije kategorije, Kategorija:Predlošci i Kategorija:Predlošci Wikicitata, imaju potpuno istu namjenu, a započeli su ih različiti suradnici. Predlažem da Predlošci Wikicitata bude potkategorije ove prve i da u njoj budu predlošci vezane uz sam Wikicitat, a ne uz uređivanje teksta. vse ostale predloške prebaciti u kategoriju Predlošci. Ako se slažete, sam ću to srediti za pet minuta.

Još jednom se ispričavam. --StjepanG 16:52, 6. kolovoza 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Prijedlog[uredi]

Suradnica RobertaF me prozvala zvog "nedogovorenih velikih promjena", a suradnik Speedy Gonzales uklonio moju izmjenu na stranici Wikicitat:Stil. Stoga sam svoje izmjene shvatio kao grešku. Ipak, smatram da unatoč tomu imam pravo na uređivanje te stranice, pa napravih prijedlog s manjim izmjenama nego prije i s komentarima. Ovaj put pozivam svu zajednicu (kad netko navrati :) na raspravu i dogovor o toj stranici.

Ako se pak ne slažete s ovim rješenjem, onda ništa... Nadam se da to nije slučaj. Lijep pozdrav. --StjepanG 20:53, 16. rujna 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Pretpostavljam kako tehnički nadareni suradnici teško mogu razumijeti one kojima su predlošci, njihovo ispunjavanje i postavljanje nepremostiva prepreka i koji ih odbijaju od uređivanja. Izgled se Wikimedijinih projekata promijenio, samim time postao je vrlo kompliciran za uređivanje po kojemu se gube i iskusni suradnici. Novi suradnici ni ne znaju da mogu promijeniti izgled (vratiti na staro) i sebi pojednostaviti rad. Ako sadašnjem vrlo kompliciranom izgledu (ne može me nitko uvjeriti da novi izgled nije kompliciran za uređivanje) dodamo složen standard (prepun predložaka) za uređivanje stranica, projekt koji baš i ne privlači nove suradnike, postat će još odbojniji. Prijedlog je sada manje kompliciran, provjeri što je s filmovima, filmskim i TV stranicama i televizijom, pomiješano je, malo na vrhu, ostatak ispod "Stranice osoba". Naglašavam da projekti na engleskome jeziku ne smiju biti jedini uzor. Osobno više cijenim projekte na njemačkome jeziku jer se ipak više pozornosti posvećuje samom sadržaju i njegovoj kvaliteti nego predlošcima, navigacijama, infookvirima (ponekad umjesto predložaka postavljaju obične tablice, a veliki broj stranica uopće nema nikakve predloške). Stranice s infookvirima mogu gomilati botovi, no potrebni su nam suradnici koji će stvarati stvarni sadržaj. --Roberta F. 22:53, 11. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]
Odličan komentar! Lijepo si mi ukazala na neke stvari; prvenstveno ono o neljubiteljima predložaka. Predložak Književnost-info sad smatram nepotrebnim i zbunjujućim. Međutim, Film-info mi se čini sasvim korisnim: jednostavniji je od svih onih kodova koji su prije korišteni u uvodu filmskih stranica. Fraxinus je također prihvatio taj predložak.
Nije mi engleski jedini uzor. Predložak Izvori napravio sam po uzoru na francuski, a proučio sam i druge.
Prijedlog smatram odbijenim, ali neka stoji gdje i jest za budućnost, ako tko nabasa na njega.--StjepanG 12:16, 15. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

2010 Fundraising Is Almost Here[uredi]

Hello Wikimedians, my name is Sam and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser. My job is to be the liaison between the Croatian community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort; we recognize that banner messages which may perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences.

I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project by helping translate and localize messages into Croatian and suggesting messages that would appeal to Croatian readers on the Fundraising Meta Page. We've started the setup on meta for both banner submission, statistical analysis, and grouping volunteers together.
Use the talk pages on meta, talk to your local communities, talk to others, talk to us, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser. If someone could translate this message I would really appreciate it so that everyone is able to understand our goals and contribute to this year's campaign.
Sam Chapman 19:48, 21. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Pozdrav Wikimedistima, ja sam Sam i radim za Zakladu Wikimedija za vrijeme prikupljanja sredstava 2010. g. Zadaća mi je biti osobom za vezu između hrvatske zajednice i Zaklade. Namjera nam je da ovogodišnje prikupljanje sredstava bude globalna suradnja - prepoznajemo to da poruke preko zaglavlja koje možda daju dobre rezultate u SAD-u, neće neophodno naići na dobar odziv kod međunarodnog čitateljstva.

Trenutačno tražim prevoditelje koji su voljni pridonositi ovom projektu tako što bi pomagali prevoditi i lokalizirati poruke na hrvatski jezik i sugerirati poruke koje bi naišle na dobar odziv kod hrvatskih čitatelja na Metinoj stranici posvećenoj prikupljanju sredstava. Počeli smo s postavljanjem na Metu i za dodavanje poruka u zaglavlje, statističku analizu i okupljanje dragovoljaca.
Rabite stranice za razgovor na Meti, razgovarajte s vašim lokalnim zajednicama, s ostalima, s nama, a također kao povratnu informaciju pridonosite na predloženim porukama. Iskreno se nadamo raditi s vama za vrijeme ovogodišnjeg prikupljanja sredstava. Vrlo bih cijenio ako bi netko preveo ovu poruku tako da svatko može razumjeti naše ciljeve i pridonijeti ovogodišnjoj kampanji.

Call for image filter referendum[uredi]

The Wikimedia Foundation, at the direction of the Board of Trustees, will be holding a vote to determine whether members of the community support the creation and usage of an opt-in personal image filter, which would allow readers to voluntarily screen particular types of images strictly for their own account.

Further details and educational materials will be available shortly. The referendum is scheduled for 12-27 August, 2011, and will be conducted on servers hosted by a neutral third party. Referendum details, officials, voting requirements, and supporting materials will be posted at Meta:Image filter referendum shortly.

Sorry for delivering you a message in English. Please help translate the pages on the referendum on Meta and join the translators mailing list.

For the coordinating committee,
Philippe (WMF)
Cbrown1023
Risker
Mardetanha
PeterSymonds
Robert Harris

Referendum o filtru slika (hrvatski prijevod obavijesti)[uredi]

Na prijedlog Wikimedijinog Vijeća povjerenika potaknut odlukom Zaklada Wikimedija održat će glasovanje kako bi se utvrdilo podržavaju li članovi zajednice stvaranje i uporabu osobnog filtra za slike, koji će omogućiti čitateljima filtriranje (ne prikazivanje) određenih vrsta slika pod njihovim suradničkim računom.

Dalje pojedinosti i obrazloženje biti će dostupni uskoro. Referendum je zakazan za 12.-27. kolovoza 2011. godine, te će se provoditi na poslužiteljima treće strane (isto kao kod glasovanja za Vijeće povjerenika). Detalji o referendumu, uvjeti za glasovanje itd. objavit će se na meti uskoro.

Koordinacijsko vijeće:
Philippe (WMF)
Cbrown1023
Risker
Mardetanha
PeterSymonds
Robert Harris