Prijeđi na sadržaj

Wikicitat:Pisarnica

Dodaj temu
Izvor: Wikicitat
(Preusmjereno s Wikicitat:P)
Zadnji komentar: BPipal (WMF), prije 2 godine u temi Bilten Strategije i upravljanja pokretom

Dobro došli u Pisarnicu, portal zajednice hrvatskoga Wikicitata. Na ovoj stranici svi suradnici slobodno mogu postavljati tehnička pitanja ili pitanja o Wikicitatu, pisati komentare, molbe i prijedloge te diskutirati o Wikicitatu i iznositi nove ideje.

Ovdje će također biti iznesene obavijesti o radu Wikicitata i ostalih wiki-projekata, kao i o glasovanjima i prijedlozima.

Ukoliko postavite pitanje na portalu odgovor će stići nakon nekog vremena. Ako želite brži odgovor pitanje možete postaviti na IRC-u, serveru freenode, kanalu wikipedia-hr (službenom kanalu hr.wikipedije gdje će vam svatko od suradnika wikipedije rado odgovoriti). Pitanja o Wikicitatu i ostalome možete postaviti i administratorima Wikicitata (Popis administratora).


Foreign languages - Talk page for users speaking foreign languages

Pismohrana: od travnja 2007. do veljače 2008.   •   do siječnja 2013.   •   do listopada 2019.


2.000 članaka[uredi]

Ljudi, prešli smo 2.000 članaka! Jubilarni članak je Damir Krstičević, prema statistikama. Lordluka99 (razgovor) 07:29, 15. studenoga 2019. (CET)Odgovor

Važno: operacije održavanja 1. rujna 2020.[uredi]

User:Trizek (WMF) (talk) 12:30, 31. kolovoza 2020. (CEST)Odgovor

Obavijest o prijedlogu za globalnu blokadu[uredi]

Pozdrav. Obavještavamo zajednicu da je u tijeku prijedlog za globalnu blokadu suradnika Kubura koji je aktivan na ovoj wiki. Pozvani ste sudjelovati u raspravi na m:Request for comment/Global ban for Kubura. Hvala. Blablubbs (razgovor) 22:29, 14. studenoga 2020. (CET)Odgovor

VAŽNO: Pregled aktivnosti administratora[uredi]

Pozdrav. Pravila koja određuju uklanjanje »naprednih prava« (administrator, birokrat, administrator sučelja itd.) donesena su konsenzusom globalne zajednice 2013. godine.

U skladu s tim pravilima, stjuardi nadgledaju aktivnosti administratora na svim wikijima Zaklade Wikimedija koji nemaju pravila o neaktivnosti. Koliko nam je poznato, na vašem wikiju ne postoji formalni proces skidanja »naprednih prava« neaktivnim suradnicima. To znači da će se stjuardi pobrinuti za to u skladu s pregledom administratorskih aktivnosti.

Ustanovili smo da sljedeći suradnici udovoljavaju kriterijima neaktivnosti (bez uređivanja i bez radnji zapisanih u evidencijama tijekom 2 ili više godina):

  1. SpeedyGonsales (administrator)

Ovi će suradnici uskoro biti obaviješteni sa zamolbom da pokrenu raspravu zajednice, ako žele zadržati neka ili sva prava. Ako pojedini suradnici ne odgovore, stjuardi će ukloniti njihova prava.

Ako zajednica želi donijeti vlastita pravila o neaktivnosti koja bi bila iznad globalnih, ili želi donijeti odluku o ovim neaktivnim nositeljima prava, ili već postoje pravila koja su nam promakla, molimo obavijestite stjuarde na Meta-Wikiju tako da ne nastavljaju s nadgledanjem prava na vašem wikiju. Hvala unaprijed, --علاء (razgovor) 15:07, 29. siječnja 2021. (CET)Odgovor

Proposal: Set two-letter project shortcuts as alias to project namespace globally[uredi]

Molimo Vas, pomozite prevođenju na Vaš jezik

Hello everyone,

I apologize for posting in English. I would like to inform everyone that I created a new global request for comment (GRFC) at Meta Wiki, which may affect your project: m:Requests for comment/Set short project namespace aliases by default globally.

In this GRFC, I propose that two-project shortcuts for project names will become a default alias for the project namespace. For instance, on all Wikipedias, WP will be an alias to the Wikipedia: namespace (and similar for other projects). Full list is available in the GRFC.

This is already the case for Wikivoyages, and many individual projects asked for this alias to be implemented. I believe this makes it easier to access the materials in the project namespace, as well as creating shortcuts like WP:NPOV, as well as helps new projects to use this feature, without having to figure out how to request site configuration changes first.

As far as I can see, Wikicitat currently does not have such an alias set. This means that such an alias will be set for you, if the GRFC is accepted by the global community.

I would like to ask all community members to participate in the request for comment at Meta-Wiki, see m:Requests for comment/Set short project namespace aliases by default globally.

Please feel free to ask me if you have any questions about this proposal.

Best regards,
--Martin Urbanec (talk) 15:12, 18. veljače 2021. (CET)Odgovor

KOMUNIKACIJA: Mailing lista Wikimedija projekata na hrvatskom jeziku[uredi]

Wikimedija hosta mailing liste za službenu komunikaciju unutar projekata, inicijativa, tematskih i drugih zajednica na svom serveru, te ih smatra službenim kanalima komunikacije koji zadovoljavaju standarde oko transparentnosti, otvorenosti i pristupačnosti. Rado bi da se uspostaviti i prvi takav kanal službene komunikacije za Wikimedija projekte na hrvtaskom jeziku čim prije, kako bi se razina organizacije i preglednosti informacija podigla, te proširila na krug ljudi koji ne provode vrijeme ovdje i na teme koje su aktualne kroz duže pariode od par dana unutar jednog mjeseca.

Ima li interesa među suradnicima ovdje da se pridruže takvoj mailing listi?

Pretpostavit ću da nema baš jako puno interesa ovdje ako se niko ne javi do kraja mjeseca ;-) --Zblace (razgovor) 08:25, 10. lipnja 2021. (CEST)Odgovor

Pitanje[uredi]

Štovani suradnici, može li netko od administratora ili drugih nadležnika baciti oko na Kategorija:Članci predloženi za brisanje? Ugodan dan i srdačan pozdrav!--89.164.60.208 17:40, 13. lipnja 2021. (CEST)Odgovor

Ima li itko od aktivnih administratora tko bi bio voljan ovo riješiti?--Mudroslov (razgovor) 12:01, 1. listopada 2021. (CEST)Odgovor

Glasanje za izbore za članove odbora za izradu Povelje pokreta je sada otvoreno[uredi]

Ukupno se 70 Wikimedijanaca iz cijelog svijeta natječe za 7 mjesta na ovim izborima.

Glasanje je otvoreno od 12. do 24. listopada 2021. (bilo gdje na Zemlji).

Odbor će se sastojati od ukupno 15 članova: online zajednice glasaju za 7 članova, 6 članova odabrat će podružnice Wikimedije paralelnim postupkom, a 2 člana će imenovati Zaklada Wikimedia. Plan je okupiti odbor do 1. studenog 2021. godine.

Saznajte više o svakom kandidatu kako biste glasali na jeziku koji preferirate:<https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Candidates>

Saznajte više o Odboru za izradu nacrta:<https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee>

Pilotiramo aplikaciju za savjet o glasanju za ove izbore. Kliknite sami kroz alat i vidjet ćete koji vam je kandidat najbliži! Provjerite <https://mcdc-election-compass.toolforge.org/>

Pročitajte cijelu objavu: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Elections>

Glasajte na SecurePoll-u: <https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Movement_Charter/Drafting_Committee/Elections>

Sve najbolje,

Tim za strategiju pokreta i upravljanje, Zaklade Wikimedija

MNadzikiewicz (WMF) (razgovor) 09:31, 13. listopada 2021. (CEST)Odgovor

Upoznajte nove članove odbora za izradu nacrta Povelje pokreta[uredi]

Procesi izbora i odabira članova Odbora za izradu nacrta Povelje pokreta su završeni.

Odbor će se uskoro sastati da započne svoj posao. Odbor može odabrati još tri člana da zadovolji kriterije raznovrsnosti i popuni praznine u ekspertizama.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u procesu razvoja Povelje pokreta, pridružite se praćenju kroz Meta-u i pridružite se Telegram grupi.

Zahvala timu za Strategije i upravljanje pokreta.

Xeno (WMF) 01:33, 2. studenoga 2021. (CET)Odgovor

Radna skupina za razvoj liderstva: Objava poziva za prikupljanje povratnih informacija[uredi]

Ova poruka je dostupna na drugim jezicima na stranici Meta-wiki.

Tim za razvoj zajednice pri Zakladi Wikimedia podržava stvaranje globalne Radne skupine za razvoj liderstva pod vodstvom zajednice. Svrha Radne skupine je savjetovati rad na razvoju liderstva.

Tim traži povratne informacije o odgovornostima Radne skupine za razvoj liderstva.
Na ovoj Meta stranici nalazi se prijedlog za stvaranje Radne skupine za razvoj liderstva i kako možete pomoći.
Povratne informacije o prijedlogu prikupljat će se od 7. do 25. veljače 2022. godine.


Lijep pozdrav,
Branimir Pipal --BPipal (WMF) (razgovor) 21:28, 8. veljače 2022. (CET)Odgovor
Tim za Strategiju i upravljanje pokretom

Bilten Strategije i upravljanja pokretom[uredi]

Broj 6, travanj 2022.Pročitajte bilten


Dobrodošli u šesti broj Biltena Strategije i upravljanja pokretom! Ovaj obnovljeni bilten prenosi relevantne događaje i vijesti o Povelji pokreta, Univerzalnom kodeksu ponašanja, bespovratnim sredstvima za provedbu Strategije pokreta, izborima za Odbor povjerenika i drugim važnim temama za MSG.

Bilten će izlaziti tromjesečno, dok će se češća ažuriranja dostavljati tjedno. Ne zaboravite se pretplatiti ovdje ako želite primati buduća izdanja.

  • Razvoj liderstva - Formira se radna skupina! - Prijava za pridruživanje Radnoj skupini za razvoj liderstva zatvorena je 10. travnja 2022. Bit će odabrano do 12 članova zajednice koji će sudjelovati Radnoj skupini. (nastavi čitati)
  • Objavljeni su rezultati ratifikacije Univerzalnog kodeksa ponašanja! - Globalni proces odlučivanja o provedbi UCoC-a održan je od 7. do 21. ožujka putem SecurePoll sistema. Svoja mišljenja i komentare dalo je više od 2.300 birača s pravom glasa iz najmanje 128 različitih projekata. (nastavi čitati)
  • Rasprave o hubovima unutar pokreta – Globalni razgovor o regionalnim i tematskim hubovima održan je u subotu, 12. ožujka, a na njemu su sudjelovala 84 Wikimedijanaca iz čitavog pokreta. (nastavi čitati)
  • Bespovratna sredstva za Strategiju pokreta ostaju otvorena! - Od početka godine odobreno je šest prijedloga ukupne vrijednosti oko 80.000 USD. Imate li ideju za projekt Strategije pokreta? Obratite nam se! (nastavi čitati)
  • Odbor za izradu Povelje pokreta je spreman! - Povjerenstvo od petnaest članova koje je izabrano u listopadu 2021. godine, usuglasilo je bitne vrijednosti i metode za svoj rad te je pristupilo izradi prijedloga nacrta Povelje pokreta. (nastavi čitati)
  • Predstavljamo Tjednik Strategije pokreta - dajte svoj doprinos i pretplatite se! – MSG tim je pokrenuo portal novosti koji je povezan s raznim stranicama strategije pokreta na Meta-wikiju. Pretplatite se za ažurirane vijesti o projektima koji su u tijeku. (nastavi čitati)
  • Diff blogovi - Pogledajte najnovije publikacije o Strategiji pokreta na Wikimedia Diff. (nastavi čitati)


--BPipal (WMF) (razgovor) 18:26, 13. travnja 2022. (CEST)Odgovor