Prijeđi na sadržaj

Razgovor sa suradnikom:Mudroslov

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Dodaj temu
Izvor: Wikicitat
Zadnji komentar: Richard Reinhardt, prije 5 godina u temi Svamija Vivekanande

Dobrodošlica[uredi]

Dobro došli na Wikicitat na hrvatskom jeziku, slobodnu višejezičnu zbirku citata znamenitih ljudi i djela!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ovog svima dostupnog projekta. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikicitat – što je to Wikicitat, povijest i organizacija projekta;
  • Pomoć – kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

  • postavite pitanje u Pisarnici, odgovor će brzo stići;
  • spojite se na IRC prema sljedećim uputama, odgovor stiže trenutačno.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Pisarnici obvezno potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde ~~~~ (istodobno stiskanje tipki Alt Gr i 1 četiri puta).

Još jednom, dobro došli! -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 17,59; 1. prosinca 2016. (SEV)

članak/stranica na wikicitatu na hrvatskome jeziku o Donaldu Trumpu[uredi]

Cijenjeni,

molim Vas da uskladite stranicu koju ste stvorili na wikicitatu na hrvatskome jeziku, a na temu Donalda Trumpa. Prethodno navedenu stranicu trebate uskladiti s pravilom ovoga projekta (wikicitata na hrvatskome jeziku) pod naslovom projektne stranice: Wikicitat:Stil. Ukoliko se sadržaj ne uskladi s navedenim pravilom stranica može biti pobrisana, što za posljedicu može imati i narušavanje vjerodostojnosti suradničkoga doprinosa svih uključenih u njezino uređivanje. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 18,04; 1. prosinca 2016. (SEV)

Wikicitat:Stil, još jednom.[uredi]

Kao prvo, bilo bi dobro ne stavljati citate za koje nema izvor(a). Ni privremeno se takvi citati ne preporučavaju stavljati, osobito ne u slučajevima kad suradnik ne prouči što mu se prethodno, u slučaju Donalda Trumpa napisalo. Napisalo se kao i u ovom slučaju gdje pišete suprotno od navedenoga u temeljnoj smjernici ovoga projekta, smjernici napisanoj na projektnoj stranici wikicitat: Stil. Ne pišu se mjesto rođenja ni mjesto smrti, to kao br. 1., a obvezno se stavlja crtica, a ne spojnica. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 4,57; 12. prosinca 2016. (SEV)

Lijepo bih zamolio da se ne stavlja isključivo citate koji jednostrano prikazuju živuće osobe. Primjer u stranici Andrej Plenković. Nadalje, ponovio bih ono o stilu na wikicitatu, što je jedno od temeljnih razlikovnih wikicitatovih svojstava. Ne piše se mjesto rođenja ni mjesto smrti. Citati ne smiju postati mjesto propagande bilo koje vrste, trebaju ostati neutralni, te se itekako mora voditi računa o srazmjernosti zastupljenosti negativno sročenih citata koje se izvlači iz novinskih tekstova i novinsko-žurnalističkoga funkcionalnog stila. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 9,56; 18. rujna 2017. (SEV)

Preuzimanje sadržaja s wikicitata na bošnjačkome jeziku[uredi]

Kod preuzimanja obvezno je navesti u sažetku ne samo odakle se preuzimalo nego je potrebno sukladno atribuciji (pripisivanju zasluga) navesti trajnu poveznicu na sadržaj koji se preuzima, potrebno je postaviti i međuwikipoveznice. Najbolje je navesti i točno od kojeg suradnika se sadržaj preuzeo. U ovakvim slučajevima, kao što je stranica Adi Hodžić nije dobro preuzimati sadržaj koji je naveden bez izvora. Nigdje se ne preporuča navođenje sadržaja bez izvora, a osobito kod živućih osoba (wp:žžo). U slučaju stranice Andrej Nikolaidis napisali ste da je naveden izvor, a izvora nema navedenoga. Isto se događa u članku/stranici Edo Popović gdje navodite Feral Tribune, a bez točnoga navođenja izvora (prvi citat), te četvrti citat gdje navodite "Mjesečev meridijan (2015.)". To nije ispravno navođenje izvora (wp:ni), niti pridržavanje općih pravila o provjerljivosti sadržaja. Na ovom projektu nije cilj štancanje stranica (stranice/članci) bez reda i bez izvora. Lijepo molim da prvo proučite način rada na wikipediji na hrvatskome jeziku, osobito činjenicu da tamo imate članke koje ste napisali, a ne održavate ih (w:Fred Trump; w:Razgovor:Fred Trump). Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 5,12; 12. prosinca 2016. (SEV)

Stranica s wikicitatima o ateizmu.[uredi]

Ne djeluje mi baš neutralno stranica ateizam. Treba u takvim temama biti itekako voljan držati se Pet stupova. neutralne točke gledišta i t. d. Neki od citata, kao npr. 2., 3., 4., 6. i 9. imaju malo veze s ateizmom, nego su citati o nečemu drugom.

Čitava stranica je izrazito pristrano napisana, a nije ni oblikovana sukladno wikicitat:stil. Treba je obrisati. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,30; 2. veljače 2017. (SEV)

Nije poželjno unositi definicije iz Hrvatskoga jezičnog portala, jer su zaštićene autorskim pravom koje je kao takvo deklarirano u izvorima za HJP. Postoje odgovarajući članci na wikipediji na hrvatskome jeziku, te se iz njih preuzimaju definicije pojmova. I za tako preuzete definicije potrebno je atribuirati uz navođenje trajne poveznice.

Nije prikladno upotrebljavati tuđi intelektualni rad, kao što je definicija iz Hrvatskoga jezičnog portala, s obzirom da su u sadržaje tog portala uključeni već zaštićeni radovi, knjige, rječnici, itd., koji su navedeni kao izvori za taj portal.

Nije prikladno navoditi primjere proroka.

Nije prikladno unositi na wikicitat na hrvatskome jeziku izjave o živućim osobama u kojima se te osobe vrijeđa. Primjer Citati o Izetbegoviću (u inačici 25972. od 7. veljače 2018. u 10:43:11).

Nije prikladno otvarati stranicu na wikicitatu s isključivo jednim wikicitatom u kom se živuću osobu vrijeđa (glumi)

Općenito, vidljivo je da postoji politički odio, neurednim unošenjem iz Velike enciklopedije aforizama bez navođenja rednog broja stranice s citatom koji je vrlo vjerojatno preveden i kao takav zaštićen autorskim pravom. Bilo bi lijepo da se savlada nužnost navođenja izvora na ispravan način. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 20,54; 8. veljače 2018. (SEV)

Svamija Vivekanande[uredi]

dvostruko brisanje molim https://hr.wikiquote.org/wiki/Svamija_Vivekanande --Richard Reinhardt (razgovor) 20:33, 7. srpnja 2018. (CEST)Odgovor