Prijeđi na sadržaj

Razgovor sa suradnikom:Lordluka99

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Dodaj temu
Izvor: Wikicitat
Zadnji komentar: Lordluka99, prije 4 godine u temi Josip Broz Tito

Dobro došli na Wikicitat na hrvatskom jeziku, slobodnu višejezičnu zbirku citata znamenitih ljudi i djela!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ovog svima dostupnog projekta. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikicitat – što je to Wikicitat, povijest i organizacija projekta;
  • Pomoć – kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

  • postavite pitanje u Pisarnici, odgovor će brzo stići;
  • spojite se na IRC prema sljedećim uputama, odgovor stiže trenutačno.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Pisarnici obvezno potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde ~~~~ (istodobno stiskanje tipki Alt Gr i 1 četiri puta).

Još jednom, dobro došli! --Mateo K 01 (razgovor) 18:44, 22. kolovoza 2019. (CEST)Odgovor

[1] Nema na čemu, slobodno pitaj ako postoje nejasnoće. --Mateo K 01 (razgovor) 05:49, 23. kolovoza 2019. (CEST)Odgovor

Josip Broz Tito[uredi]

Cijenjeni, Lordluka99,

u svezi i glede ove izmjene.

Ne može se dopustiti da lažno pripisani citati budu u bazi podataka. Citat je temeljito opovrgnut: izvor. U nekim izvorima navodi se kao izvorište tog citata određeni svećenik koji tad nije imao dovoljno godina da bi citat mogao ni zapamtiti, ni zapisati. Hvala na razumijevanju. A gdje je tek Krašić. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21,22; 23. kolovoza 2019. (SEV)

Bok Luka, iznad navedenu stranicu "faktograf.hr" koja je navodno opovrgla citat sufinanciraju EU te Sjedinjene Američke Države. To konkretno znači da oni zastupaju službenu inačicu povijesti (u ovom slučaju službenu inačicu povijesti Drugog svjetskog rata). Službenoj inačići prigovarajući i proturječeći citati, dokumenti (i slične stvari) oni neće dopustiti, sve će ih predstaviti kao "lažne" ili "netočne". Ukoliko se želi dokazati navodnu netočnost citata, neophodan je nepristran izvor (upitno je postojanje nepristranosti u području povijesti). --Mateo K 01 (razgovor) 01:21, 24. kolovoza 2019. (CEST)Odgovor
Moram napomenuti da je portal Faktograf iznimno sklon cenzuri nekih portala i podržavanju laži, npr. o Stepincu, stoga nije baš toliko relevantan izvor.

https://narod.hr/tag/faktograf Lordluka99 (razgovor) 11:29, 24. kolovoza 2019. (CEST)Odgovor

Vaše promjene stranice Wikicitat:Administratori[uredi]

Cijenjeni, Lordluka99,

u svezi Vašega uređivanja stranice Wikicitat:Administratori, treba imati na umu sljedeće:

Bilo bi lijepo da se ne unosi protivno evidencijama:

Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15,38; 1. novembra 2019. (SEV)

U svezi i glede Vašega odgovora, nije poželjno uređivati na način protivan evidencijama, kao ni unositi informacije koje nisu potkrjepljene činjeničnim stanjem u evidencijama. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15,42; 1. novembra 2019. (SEV)

Stranica wikicitata Klemens von Metternich[uredi]

Cijenjeni, Lordluka99,

u svezi Vašega uređivanja (Posebno:Nove stranice) 31. oktobra 2019. u 21:19:26 (SEV) vidljivo je da unosite podatke sa portala citat.hr — sadržaj toga portala zaštićen je autorskim pravima, najmanje od 2018. godine.

Protivno je licencijama pod kojima se objavljuje sadržaj na projektu Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation, Inc.) objavljivanje sadržaja koji su na bilo koji način zaštićeni autorskim i srodnim pravima (bez obzira na citiranje i bez obzira na atribuiranje). Citati mogu biti i prevedeni s izvornog jezika, te kao takvi podliježu autorskim pravima prevoditelja. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15,55; 1. novembra 2019. (SEV)

U svezi i glede Vašega odgovora od 1. novembra 2019. u 15:57:05 (SEV), navođenje izvora ne mijenja ništa na stvari. w:WP:PDI vrijedi za slike, ne i za tekst. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15,59; 1. novembra 2019. (SEV)

Stranica wikicitata Biblija u isključivo kategoriji Katoličanstvo[uredi]

Cijenjeni, Lordluka99,

u kategoriju Kategorija:Katoličanstvo kategorizirali ste stranicu Wikicitata na hrvatskome jeziku pod naslovom Biblija. Riječ je o Vašem uređivanju od 1. novembra 2019. u 15:14:13 (SEV), gdje se uklanja kategorija Kategorija:Religija, a postavlja umjesto prethodno navedene Kategorija:Katoličanstvo. Mislim da nije poželjno takvo kategoriziranje, jer Biblija nije isključivo vezana uz katoličanstvo. Usto se preskače čitava kategorija Kategorija:Kršćanstvo. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,07; 1. novembra 2019. (SEV)

U svezi i glede Vašega odgovora od 1. novembra 2019. u 16:09:08 (SEV): ne otvaraju se kategorije na način da se otvaraju nižerazinske prije višerazinskih. Podjela kategorije Kategorija:Religija bila bi opravdana tek nakon što bi ta kategorija bila napučena dovoljnim brojem stranica. Vidi više: w:Wikipedija:Kategorije#Glavne smjernice. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,15; 1. novembra 2019. (SEV)

Rasprava s drugim suradnicima obavlja se na njihovim suradničkim stranicama za razgovor[uredi]

Cijenjeni, Lordluka99,

u svezi i glede Vaše rasprave na suradničkoj stranici za razgovor suradnika Nesmira Kudilovica (od 1. novembra 2019. u 16:10:41 (SEV)) upućujem Vas da pročitate w:WP:SZR o održavanju komunikacije sa suradnicima. Rasprava s drugim suradnicima obavlja se na njihovim suradničkim stranicama za razgovor, u ovom slučaju nastavite raspravu na odgovarajućoj suradničkoj stranici za razgovor s drugim suradnikom (ako je to Vaša nakana). Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,21; 1. novembra 2019. (SEV)