Prijeđi na sadržaj

Hrvatska nogometna reprezentacija

Izvor: Wikicitat

Hrvatska nogometna reprezentacija, poznata i kao Vatreni, predstavlja Hrvatsku u međunarodnom nogometu.

Naveden izvor[uredi]

 • Bez zajedništva nema uspjeha, mi smo kao obitelj, svi s osmijehom dolaze, jedva čekamo da se okupimo i to traje i traje i ne znamo dokad će trajati.
 • Hrvatska je, garantiram, po svemu najuređenija reprezentacija na svijetu, po odnosima, po svemu. Ona treba biti primjer, ne samo u nogometu nego u društvu. Ti ljudi koji imaju stotine milijuna dolaze tamo sretni. Kod nas nema zakona, ima nepisanih, koje mi poštujemo. Ponavljam, to je najuređenija reprezentacija na svijetu po svemu.
 • Jedan Hrvat s vaterpolskom kapicom sposoban je napasti državu, a postavite li ih 11 u zeleni pravokutnik, mogu se boriti za svaku titulu koja im se nađe na putu. Kada krene Dalićev presing, oni su kao komarci u ljetnoj noći. Zuje vam u uhu, osjećate njihovu prisutnost i postaje vam jako neugodno
  • Marca, nakon pobjede Hrvatske nad Nizozemskom u završnici Ligi nacija 2023.[2]
 • Od 23 igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine njih 22 su prošla kroz sve mlade uzraste HNS-a. Samo nam se Ivan Rakitić priključio kasnije.
  • Petar Krpan, Sportske novosti[3]

Izvori[uredi]

 1. 1,0 1,1 Dalić: Modrić, kad završi s igranjem, može birati što će biti u Vatrenima narod.hr. Objavljeno 15. rujna 2023.
 2. Crnjak, Marko: ‘Hrvatska i Modrić nemaju smisla, a pravo je čudo da je taj igrač još uvijek u Dinamu. Ne pomažu ni tenkovi‘ sportske.jutarnji.hr. Sportske novosti. Objavljeno 15. lipnja 2023.
 3. Sportske novosti, br. 21411 (15. rujna 2023.), god. LXXVII., str. 4