Prijeđi na sadržaj

Kolinda Grabar-Kitarović

Izvor: Wikicitat
Kolinda Grabar-Kitarović (2015.)

Kolinda Grabar-Kitarović (1968.), hrvatska političarka i diplomatkinja, Predsjednica Republike Hrvatske (2016. - 2021.).

[uredi]
  • Ja sam za život, ali isto tako poštujem pravo na izbor. Nisam za zabranu pobačaja, zato što ona nigdje nikada i nikome nije donijela dobro. Ali sam za pozitivne mjere poput edukacije muškaraca i žena, psiholoških i ostalih savjeta koji pomažu ženi da prebrodi tu stresnu situaciju te da odluči hoće li zadržati trudnoću. Zatim, isto tako sam za to da se potpuno ukloni društvena stigma sa žena koje su rodile izvan braka i njihove djece te da se olakšaju posvajanje.[1]
  • Male zemlje poput Hrvatske ne mogu igrati odlučujuću ulogu u borbi protiv globalnih prijetnji, ali mogu dati značajan doprinos svjetskom miru i sigurnosti kroz stabilizaciju vlastitog susjedstva i konstruktivnu ulogu u multinacionalnim strukturama.[2]
  • Nijedna od međunarodnih funkcija nije mi važna kao moja domovina.[3]

Izvori

[uredi]
  1. Večernji list, Tatjana Lisjak: Kolinda 'bacila rukavicu' Josipoviću: Ocijenite napokon rad Vlade!, 14. prosinca 2014. (pristupljeno 10. prosinca 2016.)
  2. Večernji list, Ivica Kristović: Grabar-Kitarović: Svijet se mijenja velikom brzinom. To donosi nove prilike, ali i izazove!, 15. lipnja 2015. (pristupljeno 10. prosinca 2016.)
  3. Večernji list, Jadranka Jureško Kero: Grabar-Kitarović: Nijedna međunarodna funkcija nije mi važna kao domovina., 6. svibnja 2014. (pristupljeno 10. prosinca 2016.)