Prijeđi na sadržaj

Marcel Holjevac

Izvor: Wikicitat

Marcel Holjevac, hrvatski novinar i kolumnist portala.

[uredi]
  • Ako je i bio ustaški pozdrav, ZDS je postao pozdravom koji se koristio u jednom obrambenom ratu, na strani onih koji su branili svoju zemlju. Da su imali i svastiku istetoviranu na čelu oni bi i dalje bili na pravoj strani, a oni koji su napadali tuđu zemlju na pogrešnoj, uz sve antifa – đinđe kojima su se kitili. Kao što križ oko vrata ne čini vjernika, tako niti simboli ne čine niti “antifašista” niti ustašu, i kad Thompson govori da su hrvatski branitelji u zadnjem ratu bili antifašisti, na neki je način u pravu, ako uzmemo ono što bi “antifašizam” trebao značiti a ne što stvarno znači. Naime, oni su se oni borili protiv srpske politike koja je u svojoj suštini bila iskonski fašistička, iako se skrivala iza antifašističkih simbola i retorike.
    • 22. veljače 2019., narod.hr[1]
  • Jedna od najantipatičnijih nacionalnih osobina Hrvata je što su u stanju biti nepopravljivi seronje i vole stalno jamrati oko svega. A druga je što su nerijetko iskompleksirani time što su Hrvati, pa preziru sve što s hrvatstvom ima neke veze.
    • dnevno.hr, 29. prosinca 2017.[2]
  • Time smo poraženima u ratu dali priliku da oni nama određuju što smijemo koristiti a što ne, od simbola pod kojima smo ih pobijedili. To je suludo. Još je luđe da su u Hrvatskoj simboli pod kojima je napadana danas legalni jer su to “službeni simboli Srbije”, a oni pod kojima se branila sotonizirani, i zbog njih se ljudima uništavaju egzistencije i karijere... No ako su naši simboli zločinački, a njihovi ne, onda se jasno postavlja pitanje tko je u tom ratu bio zločinac?
    • 22. veljače 2019., narod.hr[1]

Izvori

[uredi]