Razgovor:Glazba

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikicitat

Komentar[uredi]

Volio bih ovdje obrazložiti neke svoje postupke u vezi s formatiranjem ove stranice. U petnaestak izmjena i više od pola godine smišljanja novih rješenja došao sam do konačnog, sadašnjeg.

Bibliografija koju sam naveo je iznimno opširna, pa sam na kraju došao na to da ju je najbolje smjestiti na jedno mjesto, na dno. Poveznicom u tekstu se pak upućuje na bibliografske podatke o knjizi. Za te poveznice u tekstu koristio sam harvardski stil (samo autorovo prezime, godina i stranica), a smještao sam ga po logici na treću odnosno drugu zvjezdicu.

O tome je li izvor citata naveden ili ne, bio sam (čini mi se) dosta strog, pa su tako neki navodi koji su citirani u raznim provjerljivim djelima smješteni u nenaveden (jer se ipak ne zna prvo djelo objavljivanja, izvor).

Odabirao sam šest vrlo različitih slika, pa tako postoje portret, partitura, dvorana, karikatura, te starinski prikazi žive glazbe. Citat u opisu doista se odnosi na sliku.

Podjela nenavedenog izvora na abecedne podnaslove je opisana na predlošku Indeks. Pravilo da je moguće takav odjeljak abecedno podijeliti nisam nigdje našao, ali ga smatram logičnim pa i nužnim jer vizualno rasterećuje obimnu stranicu. --StjepanG 20:04, 25. rujna 2010. (CEST)[odgovori]