Siniša Glavašević

Izvor: Wikicitat

Siniša Glavašević (Vukovar, 1960. – Ovčara, 1991.), hrvatski novinar, publicist i prozaik.

Naveden izvor[uredi]

  • "Čovjeku ništa nije tako teško kao čekati vrijeme - svojih pet minuta. Jer stalno vam se čini da je to vrijeme došlo evo baš sad i, ako priliku sada ne iskoristite, poslije ćete se kajati cijeli život. Vrijeme je na visokoj cijeni, ono se plaća, ono se čuva kao dragulj, vremenu se čovjek divi jer ga vrijeme vremenom satire. I, ako je istina, onda je vrijeme zapravo gospodar cijelome svijetu." ~ "Dobri duh Vukovara"
  • "Kada nekoga grlite, učinite to punim srcem, cijelim bićem, jer ne znate što će vam donijeti slijedeći trenutak." ~ "Priča o zagrljaju"
  • "Tek kad smo ostali goli i bosi pred strašnom životnom neumitnošću, kada smo skinuli sa sebe sve prljave navike koje smo navlačili svako jutro pred zrcalom, a zaboravljali ih skidati, kada smo se riješili svega onog što nas čini opasnima, tek tada smo se inako jadni i opet mali, ispod zvijezda zagrlili." ~ "Priča o zagrljaju"
  • "Tko će ostati ako svi odustanemo od sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude?" ~Priča o gradu

Vanjske poveznice[uredi]

Logotip Wikipedije
Logotip Wikipedije
Članak Siniša Glavašević postoji u Wikipediji, slobodnoj općoj enciklopediji.