Prijeđi na sadržaj

Zvonko Jurišić

Izvor: Wikicitat

Zvonko Jurišić (r. 1961.), hrvatski bosanskohercegovački političar, predsjednik HSP-a BiH.

Naveden izvor[uredi]

  • "Mi ćemo svuda i u svakoj prilici poštovati volju hrvatskog naroda i nećemo mu nakon izbora i danog povjerenja okrenuti leđa i "ganjati" svoje interese i čuvati svoje fotelje. [...] Meni je cilj dobrobit hrvatskog naroda i stranke. [...] Interes hrvatskog naroda, bilo komu, nipošto i ni za što ne bih prodao. Jer, pozicija ili dobra stečena na taj način su kratkog vijeka, a negativan žig vlastitog naroda ostaje zauvijek.
— Jurišić za Slobodnu Dalmaciju, 2. rujna 2005.[1]
  • "Božo Ljubić je obični kolebljivac, koji je 1998. godine imao podršku dr. Franje Tuđmana, no nije je iskoristio. On je, dakle, jedan politički beskičmenjak, a što se tiče Ive Mire Jovića sam daje do znanja koliki je udbaš i kao takvog uopće ga ne smatram protukandidatom na ovim izborima, jer hrvatskom narodu je dosta Udbe. Mladen Ivanković Lijanović je trgovac koji je, kako mi se čini, svoju kandidaturu za hrvatskog člana u Predsjedništavu BiH objavio samo iz zabave, dok je potpuni promašaj Željko Komšić jer za njega Hrvati sigurno neće glasovati, a još manje Bošnjaci."
— Jurišić na predizbornom skupu HSP-a Đapić - dr. Jurišić pred opće izbore, 29. rujna 2006.[2]

Izvori[uredi]

  1. D. Vukojević: Radije ćemo sa SDP-om nego sa SDA! Slobodna Dalmacija, 2. rujna 2005. Pristupljeno 27. lipnja 2014.
  2. D. Ivanković: Ljubić kolebljiv, Komšić promašaj, Jović je udbaš, a Lijanović trgovac Slobodna Dalmacija, 29. rujna 2006. Pristupljeno 27. lipnja 2014.