Prijeđi na sadržaj

Razgovor sa suradnikom:Alpha Centaury

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Dodaj temu
Izvor: Wikicitat
Zadnji komentar: StjepanG, prije 13 godina u temi Kurziv

Dobro došli na Wikicitat na hrvatskom jeziku, slobodnu višejezičnu zbirku citata znamenitih ljudi i djela!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ovog svima dostupnog projekta. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikicitat - što je to Wikicitat, povijest i organizacija projekta;
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

  • postavite pitanje u Pisarnici, odgovor će brzo stići;
  • spojite se na IRC prema sljedećim uputama, odgovor stiže trenutno.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, korisničkim stranicama i Pisarnici obavezno potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde ~~~~ (istodobno stiskanje tipki Alt Gr i 1 četiri puta).

Još jednom, dobro došli!

--Dalibor Bosits © 21:49, 13. prosinca 2008. (UTC)

Bok, ako želiš uređivati glavnu stranicu spustit ću zaštitu na anonimne samo, javi, pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 08:26, 20. veljače 2009. (UTC)
ok, ako ti što treba samo reci ;o) --Dalibor Bosits © 02:09, 21. veljače 2009. (UTC)

Tilda i podnaslovi

[uredi]

Alpha Centaury, zašto uklanjaš tildu dodajući zvjezdice poput primjera ovdje mijenjajući dosadašnji koncept navođenja autora? Drugo, doslovno prevodiš podnaslove iz engleskoga oblika, što također ne odgovara stvarnom stanju. Citat koji je potkrijepljen izvorom, mora sadržavati sve elemente, od autora, djela, izdavača, godine izdanja, grada, stranice na kojoj se nalazi i ISBN. Lijep pozdrav --Roberta F. 19:43, 25. veljače 2009. (UTC)

Alpha Centaury, postoji i ova stranica: Wikicitat:Stil koja objašnjava detaljnije. S druge strane, ove preporuke pisane su prije dvije godine, kada se nije pretjerano vodila briga o autorskim pravima, a u međuvremenu su se pravila promijenila. Zato je bitno rabiti uvijek navodnike jer njima se navodi nešto upravo onako kako je izvorno napisano, bez obzira na moguće pogreške koje se također doslovno citiraju (dok se kod poslovica ne stavljaju navodnici). Ne možeš "tvrditi" da je za nešto naveden izvor ako nije potkrijepljen svim provjerljivim detaljima (samo autor i naslov nije dovoljan, jer ne znamo o kojem se izdanju radi, iz koje godine, ISBN, za slučaj novina, točan datum i broj). Za citate iz filmova nije prihvatljivo navoditi više od 5 citata s maksimalno 3-4 rečenice. Citate na stranom jeziku u slučaju npr. Hitchcocka nema smisla navoditi, jer njima je mjesto zapravo na engleskome jeziku u izvorniku, dok Arhimedove ima, jer takvi su postali poznati upravo u izvornom obliku. Zato sam vratila na prijašnje inačice, jer ne vidim "potkrijepljivost" tih citata. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:21, 26. veljače 2009. (UTC)

Sažetak

[uredi]

Molim te nemoj zaboraviti ispuniti "sažetak" prilikom rada na Wikicitatu. Hvala na razumijevanju. SpeedyGonsales 15:04, 10. svibnja 2009. (UTC)

Bot policy ?

[uredi]

Hello,

I left a message about the implementation of the bot policy on this page. Could you give your opinion about it, as you seem to be an active contributor ?

Thanks,

Chtit draco 21:42, 18. svibnja 2009. (UTC)

I shall contact them at a later point, as I am in exams at the moment. Or I'll just request a local bot flag, as the request just needs to be there for a week before stewards grant them if there's no negative comments (since there's no bureaucrat on this wiki).
Thanks a lot for your help! Chtit draco 07:06, 26. svibnja 2009. (UTC)

Kurziv

[uredi]

Bok! Dopusti da te upozorim, čisto kao suradnik suradnika, da ne bi trebalo stavljati citate u kurziv bez valjana razloga (strani jezik i sl.). Nije baš enciklopedijski. Lijep pozdrav! --StjepanG 18:39, 21. rujna 2010. (CEST)Odgovor