Prijeđi na sadržaj

Wikicitat:Dobrodošlica

Izvor: Wikicitat

Wikicitat je slobodna zbirka citata koju dopunjavaju njezini suradnici. I vi možete sudjelovati u radu Wikicitata! Kako biste otvorili suradnički račun, posjetite ovu stranicu. Postoje tri stvari koje možete raditi - čitati, uređivati i pisati.

Čitanje[uredi]

Čitati je lako. Posjetite Glavnu stranicu, pronađete zanimljivu temu, i počnete istraživati. Pri vrhu svake stranice se nalazi i okvir za pretraživanje.

Ako vam se nešto što ste pročitali posebno svidjelo, možete ostaviti osobni osvrt na stranici za razgovor. Najprije odaberete poveznicu "razgovor", a potom uredi na vrhu stranice za rasprave. Pozitivna mišljenja uvijek su dobro došla!

Ako tražite neki određeni citat ili temu koja nije pokrivena, dodajte ih na popis zahtjeva. Ako vas više zanima rad Wikicitata, prolistajte naša često postavljana pitanja. Ako vam niti to ne pomogne, ne zaboravite pitanje ili molbu postaviti u pisarnici.

Uređivanje[uredi]

Svatko može uređivati stranice na Wikicitatu, uključujući i ovu koju upravo čitate – sve što trebate učiniti je odabrati poveznicu uredi na vrhu ili dnu stranice koju želite poboljšati. Ne trebate se potpisati niti biti prijavljeni. Okušati se možete na našoj stranici za vježbanje.

Najlakše i najefikasnije ćete pripomoći upravo korišteći Wikicitat kao svaku drugu knjigu citata, s tim da problem koji uočite – gramatičku, stilsku ili izražajnu grešku – i popravite.

Pisanje[uredi]

Dorađivanje postojećeg znanja je izvrsno, no još se više cijene doprinosi vlastitim znanjem. Možete započeti posve novu stranicu, ili naići na postojeću stranicu i dodati joj novi odjeljak. Za greške se ne brinite – ako se i nađe koja, netko to uvijek može kasnije prepraviti.

Napomena: Ako ne želite da vaši tekstovi budu mijenjani i distribuirani bez pitanja, nemojte ih dodavati ovdje. Svi doprinosi na Wikicitatu se daju pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju (GFDL). GFDL osigurava Wikicitatu slobodnu dostpunost. Ne doprinosite dodavanjem autorskim pravima zaštićenih djela osim ako nemate izričito dopuštenje autora za njezino licenciranje pod GFDL. Za više informacija vidi ovdje.

Postoje važna pravila i smjernice, stil kojem biste trebali težiti, kao i popis stvari koje ne spadaju u Wikicitat kao enciklopediju citata.

I za kraj, ono najvažnije: zabavite se!